Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство

...
</TD
>Започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство
Коментари Харесай

Единият от близнаците разказал на полицията за убийството

Започна делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, упрекнати в персонално укривателство за убийството на Димитър Малинов, предава кореспондент на  Plovdiv24.bg  от правосъдната зала.

Ето и описа на Коста Кючуков, служител на реда:

" Бях командирован на 26 юли дружно с двама сътрудници да ескортирам Борислав от Приморско в Пловдив и да го разпитаме какво е правил на 20 юли при изгубването на Митко.

На място в постройката на Министерство на вътрешните работи Приморско Борислав в началото ни изясни, че към този момент няколко пъти е бил питан дали знае нещо за изчезването на Малинов. Той отговори, че не знае нищо и няма какво да показа по случая. По пътя към Пловдив обясняваше разнообразни версии. Но общата беше, че е бил на барбекю, видял се е с голям брой лица и с Рангел.

Същият желал да му вземе колата, да иде на къра и да прави секс с лице от ромски генезис. Това изясни. Задавахме му въпроси. Показахме му карта на Цалапица. Показа ни обособено селско бунище, покрай канала. Рангел бил тръгнал в тази посока с колата му.

Като стигнахме в Пловдив, продължихме с диалози. Борислав сподели, че желае да каже цялата истина и пристигна да му взема писмени пояснения. Обясни, че познава Митко и Рангел от доста време и те двамата се познават и изясни, за дейностите на 20 юли.

Каза, че Митко е желал заем от 100 лв., с цел да отидел на планина. Борислав му бил отказал, само че се уговорили по-късно да му даде. Разясни ни за събирането на църквата с мерцедеса и че взел другари от селото. Борислав описа, че на барбекюто е бил с Рангел и е бил използвал огромно количество корав алкохол.

Рангел бил известен от други, че Митко бил приказвал по негов адрес, което раздразнило Рангел и той споделил на Борислав, че желал да се сбие. Казал му за случката с парите, Рангел го предиздвикал да му написа сякаш да му даде парите, а Рангел да се саморазправи с него. Борислав го направил и тръгнали с Рангел към дома на Митко.

Видели го на улицата, Рангел слязъл от колата и нанесъл пердах на Митко. Взел телефона му, счупил го и го поставил в джоба си. Казал на Борислав да потегли, обиколили селото, Рангел го предиздвикал да се върнат, а Митко не бил мръднал от въпросното място.

Рангел споделил на Борислав да го качат в багажника. Като видял, че Митко е мъртъв, отказал да го допира и да качи тялото в колата. Рангел самичък го направил това. Рангел му споделил да кара към сметището, където е каналът. Борислав обясни в детайли пътя.

Рангел самичък бил свалил натрупа на Митко от колата на Борислав. И през приложение потърсил Валентин, с цел да му каже, че е належащо да занесе мотика и кирка. Без да му споделя за какво. Когато Валентин отишъл там, отказал да го допира, дърпа и носи. Рангел бил изкопал дупката сам, само че изпратил Борислав и Валентин да вземат строителните боклуци, с цел да прикрият следите.

След като Рангел заровил натрупа, Борислав бил застрашен, че не би трябвало да споделя за случилото се на никого. Пише им се неприятно другояче. Казал им да измият колите си хубаво. Тръгвайки към Цалапица, Рангел споделил на Борислав да минат по тихи улици, където няма търговски обекти и т.н, с цел да не се виждат в камерите, които ще се видят от полицията.

Борислав оставил Рангел покрай дома му, след това се и прибрал. Валентин е бил в Приморско, или са двамата, само че той беше помолен да дойда в Пловдив и не е конвоиран ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР